середа, 10 березня 2010 р.

8 березня в Криму

Були на 8 березня в Криму, на Чатирдагу...
В перший день ми роздивлялись під снігом перші квіточки і раділи весні, піднімались проти вітру вгору, згадували попередні зимові штурмування Чатирдагу. Ввечері вже топили сніг, перевертаючи казани з вже гарячою дорогоцінною водою і жартували, що на ранок нас засипле снігом. Вночі мені одночасно було холодно від вітру і жарко від одягнутого на себе одягу :)
На наступний ранок нас таки засипало снігом, ми відкопали намети, походили по коліно в снігу, як їжачки в тумані, спустились в печеру Еміне-Баїр-Хосар і нарешті попили і поїли чогось справді гарячого завдяки добрим людям з обслуги печер.
Третій день запам'ятався зустріччю з людьми, які застрягли на своїх невисоких (стандартних) машинах посеред свіжого снігу на плато, вони розчищали дорогу і лопатами, і решітками для пікніків (від решіток було особливо багато користі, хє-хє). В Сімферополь здається, вперше за весь час походів в Криму приїхали не в останні 5 хвилин до поїзда, і мали час походити містом, подивитися центр, церкви і мечеть (в яку жінок не пускають). А особливо класним цей день був ввечері, в поїзді, в купе без зайвих сусідів по поїзду, з розмовами-планами-спогадами-чаєм і гітарою, яка була з нами весь похід :)
Особливо сподобались ці пісні:
Мохнатый шмель з к/ф "Жестокий романс"
Легенда о двух монастырях
Темиртау
А фоток моїх нема :( Я так звикла до того, що їжджу кудись десь раз на тиждень або хоч раз на два тижні, ну ладно, раз на місяць, що одразу після поїздки заряджаю акумулятори фотоапарата, щоб він був готовий на наступний раз. А тут вийшло, що останній раз я заряджала їх ще перед Новим роком, на Новий рік не фоткала, бо мерзли сильно пальці, і так воно все і лишилось. За цей час вони звісно що розрядилися. Отака халепа. Тому дивіться фотки мого товариша AvatorLa - http://picasaweb.google.com/avatorl1/2010_03_06#
PS
Вчора продивилися список лауретів Оскара, дуже сподобався короткометражний мульт.

Немає коментарів: